Sâmbătă 15 iunie a avut loc a doua ediție a acțiunii de igienă și curățenie publică – Cleanup 2 Cariera Őrkő.

Evenimentul de colectare selectivă a deșeurilor a fost organizat de către Asociația GAL Sepsi în parteneriat cu TEGA S.A., Asociația CARITAS, Asociația de Ajutor Maltez Filiala Sfântu Gheorghe, și nu în ultimul rând cu Asociația AMENKHA – organizația civilă a romilor din zona urbană marginalizată Őrkő.

În cursul acțiunii Cleanup 2 Cariera Őrkő voluntarii s-au organizat în două echipe. Prima căra în containere cu căruța gunoiul din craterul fostei cariere de piatră, iar a doua formație colecta deșeurile de pe câmpul şi pășunea din apropiere. După mai multe ore de curățat, cei 23 de voluntari au reușit să adune în jur de 8 metri cubi de gunoaie, adică au umplut cele două containere aflate la locație.

Masa voluntarilor a fost asigurată de către organizația romilor din zona urbană marginalizată Őrkő – Asociația AMENKHA. Dar pe lângă voluntarii organizațiilor partenere, s-au alăturat și câțiva oameni sosiţi din oraș.

Infrastructura necesară colectării selective a deșeurilor a fost oferită de către TEGA SA: mănuși, lopeți și containere, iar Asociația GAL Sepsi le-a oferit voluntarilor cafea, apă și sandvișuri.

Șirul de evenimente Cleanup Cariera Őrkő va continua, deoarece zona încă este acoperită de gunoi, iar misiunea acțiunii rămâne aceeași: curățarea fostei cariere de piatră din zona Őrkő de gunoiul menajer și de alte deșeuri, care au fost aruncate în mod iresponsabil și ilegal de către rezidenții orașului Sfântu Gheorghe în cursul mai multor decenii.

Articolul precedentCod galben de furtuni puternice, vijelii și grindină în aproape toată țara
Articolul următorProiecție de filme documentare din Serbia și Slovacia, la „Caravana Artelor”, în Sfântu Gheorghe