Campania de colectare a sticlelor din Sfântu Gheorghe a fost din nou un mare succes. La punctele de colectare amenajate de TEGA în zilele de 26-27 iunie, s-au prezentat în total 687 de persoane, 301 vineri și 386 sâmbătă.

Compania de salubritate TEGA S.A. colectează sticlele de două ori pe an în Sfântu Gheorghe, iar în celelalte localităţi organizează aceste acțiuni odată cu colectarea deşeurilor selective. În acţiunea de la sfârșitul lunii iunie, locuitorii din Sfântu Gheorghe au predat 48.660 kg sticle, cu 8.720 kg mai mult decât în octombrie anul trecut, când s-au colectat 39.940 kg.

Credem că după curăţenia de primăvară din locuinţe, provocată şi de stările de urgenţă şi alertă, mulți s-au străduit să colecteze separat aceste sticle. Cea mai mare provocare pentru noi este să nu amestecăm sticla în deșeurile menajere, deoarece este și un material greu și util, care este prelucrat de Green Glass din Popești-Leordeni. De asemenea, este în interesul locuitorilor să recicleze aceste sticle și încercăm să promovăm acest lucru prin oferirea a 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de sticle. Subliniez că prin această acțiune, atât noi cât și locuitorii, câștigăm prin a nu fi nevoiți să plătim mai mult pentru greutatea care intră în deșeurile mixte. Campania cu oferirea de bere a avut şi de această dată un răspuns pozitiv, mulți oameni fiind deja parte a campaniei, iar din ce în ce mai multe persoane s-au interesat deja când vor avea loc următoarele acțiuni. Acest lucru este așteptat cândva în toamnă, decizia cu privire la data exactă nefiind încă luată”, a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Ca și în ultimii ani, cantitatea aruncată în această perioadă în containerele destinate sticlelor plasate în punctele de colectare din Sfântu Gheorghe nu s-a schimbat nici de această dată.

Conducerea TEGA a mai spus că până în prezent toate deșeurile selective din locuinţele din Sfântu Gheorghe şi din mediul rural au fost transportate într-o singură pungă, însă succesul colectării de sticlă a subliniat că acest lucru ar putea fi rezolvat în două pungi diferite, astfel că o pungă separată pentru sticlă ar putea fi introdusă în perioada următoare.

FOTO: TEGA SA

ImagineImagine

 

Articolul precedentÎncă 2 covăsneni infectaţi. Bilanţul a ajuns la 279 cazuri de coronavirus
Articolul următor100% TU DECIZI! Adrian Țuțuianu, baronul cu 10 case și 20 de terenuri care a sărit dintr-o barcă în alta