Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna a emis în cursul anului trecut, prin Serviciul Avize, Acorduri, Autorizaţii din cadrul instituţiei, un număr total de 142 autorizaţii de mediu, dintre care una integrată, care garantează că instalaţia corespunde prevederilor privind prevenirea şi controlul integrat al poluării

De asemenea, potrivit unui raport al instituției, în 2019 au fost emise 56 de autorizații de mediu revizuite și una integrată revizuită; iar în acest an au fost emise, până în prezent, 28 autorizații de mediu și 7 autorizații de mediu revizuite.

„În cursul anului 2019 nu au fost anulate (restrase) autorizații de mediu. O activitate care deținea autorizație de mediu a fost notificată prealabil pentru remedierea nerespectării autorizației de mediu, ca urmare a controlului efectuat de Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu” au transmis reprezentanții APM Covasna.

Autorizaţia de mediu se emite de către autoritatea competentă pentru protecţia mediului, și stabilește condiţiile şi parametrii de funcţionare ai unei activităţi existente sau noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea în funcţiune.

Realizarea oricărui plan urbanistic, fie el de detaliu, zonal sau general, precum şi demararea oricărui proiect ce implică solicitarea unui certificat de urbanism, autorizaţie de construire, demolare sau desfăşurarea unei afaceri necesită începerea procedurilor de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare în domeniul protecţiei mediului.

Pentru obținerea autorizaţiei de mediu, titularul activităţii trebuie să depună la Agenţia pentru Protecţia Mediului documentaţia necesară, care trebuie să includă cererea pentru solicitarea autorizaţiei, fişa de prezentare şi declaraţia, un anunţ public pentru mediatizarea intenţiei de realizare a activităţii, planul de amplasament şi planul de încadrare în zonă a obiectivului, certificatul de înregistrare al firmei, precum şi certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului.

De asemenea, se impune anexarea procesul verbal de constatare a respectării tuturor condiţiilor impuse prin acordul de mediu.

Articolul precedentNoul stadion din Sfântu Gheorghe ar putea fi inaugurat la finalul acestui an
Articolul următorSute de animale ucise și zeci de culturi distruse de urși anul trecut în județul Covasna