Crescătorii din sectorul bovin vor primi un sprijin financiar de 73 de euro/animal pentru susţinerea activităţii afectate de criza provocată de conflictul din Ucraina, a anunţat miercuri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Suma autorizată la plată este în valoare de 102.320.520,16 lei pentru un număr de 12.380 de beneficiari şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr.3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, se arată în comunicatul APIA.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Naţională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 3/2023.

Articolul precedentTransportul cerealelor din Ucraina, asigurat de Eurohold
Articolul următorVremea rămâne în continuare rece în aproape toată țara