Firmele românești riscă amenzi de peste 10.000 de lei dacă nu respectă toate reglementările privind angajarea muncitoriilor străini. În cazuri grave, aceste firme riscă să-și piardă și dreptul de a mai aduce muncitor străin.

 

Odată cu mărirea din nou a contingentului de muncitori străini cu drept de lucru în țară, la 100.000, au apărut și noi situații pentru angajatorii români și implicit riscuri, asupra cărora Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă atrage atenția, cu scopul de a proteja mediul de afaceri din România, potrivit wallstreet.ro.

„Cel mai recent exemplu este cel referitor la modificarea legislației de salarizare, care se aplica de la 1 ianuarie și muncitorilor străini. Nu numai că trebuie să se alinieze și toți muncitorii străini din România la aceste standarde, însă avem obligația și de a comunica acest lucru celor de la Imigrări, ceea ce presupune o procedură complet diferită decât cea care se adresează în mod normal muncitorilor români”, a declarat Vasile Andriescu, Președintele Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă.

 

Articolul precedentDe ce NU e bine să te speli pe cap când faci duș – 6 motive importante pentru a avea un păr strălucitor
Articolul următorȘoc în fotbal: legendarul Dani Alves, cel mai titrat jucător brazilian, ar putea fi arestat astăzi