De sâmbătă, cine merge într-un spațiu public purtând o mască textilă riscă să fie amendat cu până la 2500 de lei. Este ca și cum nu ar avea mască, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Întrebat cum o să fie făcută verificarea în teren, pentru a vedea cine ce mască poartă și care vor fi indicațiile pentru agenți, Ministrul ede Interne, Lucian Bode, a precizat că nu este nevoie de indicații, ci de lege.

„Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat Lucian Bode, la un post TV.

„Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Bode a fost întrebat care este amenda pentru cineva care poartă mască, dar nu este una medicală. 

„Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a conchis ministrul de Interne.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMarius Budai, la Realitatea Plus: Încercăm să mai facem o majorare a pensiilor. Nu știm CÂND și CU CÂT
Articolul următorÎncepe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani împotriva COVID-19, în România! Ce trebuie să știe părinții – DOZAJ și REACȚII