Clubul Rotary din Sfântu Gheorghe a donat 50 de viziere de protecție din Plexiglas și câteva „acvarii” care vor fi utilizate de medicii Spitalului Județean de Urgență în procesul de vindecare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

În ultimele zile, cu ajutorul donațiilor, au fost predate mai multe echipamente sanitare de protecție și dezinfectanți, pentru susținerea activității medicale.

Reprezentanții Clubului și-au propus să strângă donații în valoare de 1.000.000 lei pe care să le investească în aparatură și materiale de primă urgență pentru protejarea cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

„Am pregătit așa numitele acvarii de protecție, care se vor folosi în procesul de vindecare a pacienților infectați cu virusul Covid-19, și care cu scopul de a proteja personalul medical. Acvariile le-am predat ca donație către Spitalul Județean. Lucrările de proiectare si execuție a acvariilor s-au desfășurat în orașul nostru, de către un coleg al clubului nostru. (…) Au fost pregătite și predate 50 de bucăți de măști de protecție din plexi pentru Căminul pentru persoane vârstnice din Hăghig. Predarea a fost realizat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna. Cu ajutorul donațiilor primite s-au produs și s-au predat diferite echipamente”, transmit reprezentanții Clubului Rotary Sfântu Gheorghe.

Pe fondul lipsei acute a materialelor sanitare, Clubul Rotary Sfântu Gheorghe a inițiat în luna martie o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta Spitalul Județean de Urgență din municipiu, dar și pe medicii de familie, cu echipamente de protecție, dezinfectanți și teste rapide pentru depistarea COVID-19.

Organizația intenționează să achiziționeze aparate de ventilație mecanică, monitoare pentru pacienți, teste rapide pentru depistarea Covid-19, măști FFP 3 și măști chirurgicale, combinezoane de protecție și soluții de dezinfectare.

Spre exemplu, Colegiul Medicilor de Familie a primit zilele trecute 103 recipiente de 5 litri, cu gel dezinfectant, iar reprezentanții Clubului lucrează la confecționarea unor porți tip tunel, care ar urma să fie amplasate în holurile unităților sanitare, pentru dezinfecția personalului medical.

Cei care doresc, pot face donații pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru medicii aflați în prima linie, accesând site-ul:  https://rotary-sfgheorghe.ro/donatie/

Donațiile se pot face online, putând fi donate sume pornind de la 20 lei și până la 50.000 lei, însă cei care doresc pot face donații și în Euro sau Dolari, iar cei interesați pot încheia și contracte de sponsorizare.

ImagineImagine

Articolul precedentMăști de protecție pentru locuitorii din Zăbala. Diabeticii, persoanele peste 65 de ani și cei care lucrează au prioritate
Articolul următor5 cazuri noi de Covid-19 în Covasna. Bilanţul persoanelor infectate ajunge la 62