Surpriza din acest an a Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe pentru locuitorii municipiului, și nu numai, este actorul și regizorul român Ion Caramitru, care va pune în scenă piesa „Dor de Eminescu”.

Managerul TAM, Anna Maria Popa, a explicat la finalul lunii octombrie că decizia de a-l invita pe actorul Ion Caramitru cu un spectacol care îl are în centrul atenției pe poetul Mihai Eminescu a fost luată „din dorința de a le aduce oamenilor ce-și doresc”, făcând referire la incidentul de anul trecut când un grup de persoane au protestat în fața teatrului, în timpul unei piese despre care aceștia susțineau că este o „batjocură” şi o „sfidare” la adresa istoriei şi poporului român.

„Vine domnul Ion Caramitru cu spectacolul “Dor de Eminescu” (Nu a fost deloc ușor să îl conving să vină fix de 1 decembrie când mai avea 20 de alte cereri). Ce voiam să spun… alea trei autocare de data trecută nu vin și acum dar să își ia și bilet? Că declarau că Eminescu e părintele lor spiritual. Sau ei vin doar la ordin și de fapt ce se întâmplă pe scenă nu are nicio relevanță?”, a scris managerul TAM, Anna Maria Popa într-o postare pe Facebook.

Spectacolul se va juca în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 19:00.

Articolul precedentGlumă à la Ambasada Suediei: „La Mulți Ani, România! Ți-am luat un tort de la Ikea”
Articolul următor„Movie Time” Show Time. Gală de filme și desene animate pentru copii, la Sfântu Gheorghe