Activitatea Policlinicii şi a mai multor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe ar putea fi reluată la începutul lunii viitoare, a anunţat conducerea unităţii medicale în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Managerul spitalului, Andras-Nagy Robert a precizat că dacă situaţia epidemiologică va permite, începând din data de 2 iunie se vor putea face investigaţii paraclinice, iar pacienţii se vor putea programa exclusiv online, începând din data de 25 mai, pentru consultaţii medicale, urmând ca o parte dintre acestea să fie efectuate prin telemedicină, acolo unde situaţia permite. În cazul pacienţilor care trebuie să se prezinte la cabinet, conducerea spitalului face apel la respectarea cu stricteţe a programărilor, pentru a fi respectate măsurile de distanţare socială.

Noi am schiţat un plan şi l-am finalizat, cât de cât, în cadrul Comitelului director. Am stabilit nişte paşi de urmat în vederea pornirii activităţii medicale a spitalului. Din data de 1 iunie începem să deschidem cabinetele în specialitățile Oncologie, Hematologie, Reumatologie, Cardiologie, Medicină internă, Neurologie, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Diabetologie, Obstetrică-ginecologie, Urologie și Psihiatrie adulți, respectiv copii, plus Neurologie pediatrică, toate începând cu 2 iunie, pentru că 1 iunie e zi liberă. Totodată, se deschide posibilitatea efectuării de investigații medicale paraclinice, respectiv laboratorul de imagistică medicală, deocamdată doar pentru rezonanță magnetică și CT. Acest lucru înseamnă că începând de luni, 25 mai, se pot face programări online, doar online deocamdată, subliniez acest lucru. În continuare, o parte dintre aceste consultaţii vor fi făcute online, prin telemedicină. Cei care vor veni în spital la consultaţii vor trece printr-un triaj prealabil. Rugămintea noastră este ca pacienţii să respecte programările, iar doar în cazuri justificate să îi însoţească un singur aparţinător, să poarte mască chirurgicală (…) Să nu vină mai repede cu câteva ore sau jumătăţi de ore faţă de programare, să respecte măsurile de distaţare valabile şi la Policlinică”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă erau internaţi 37 de pacienţi, dintre care doi cu suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, şi 35 confirmaţi pozitiv.

Un număr de 28 de persoane sunt tratate în secţia de Boli Infecţioase Covid-19, 6 dintre aceştia fiind pacienţi preluaţi din spitalele din Braşov cu diferite patologii chirurgicale.

Conducerea spitalului a mai precizat că un singur pacient se află în stare critică, intubat.

De asemenea, doi copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani şi alţi doi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani se află internaţi, fiind confirmaţi cu noul coronavirus.

În perioada 14-20 mai nu au fost înregistrate decese, iar 12 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

 

Articolul precedentJudeţul Covasna rămâne, deocamdată, cu 229 cazuri de Covid-19
Articolul următorPasagerii din mașina răsturnată dimineață spre Arcuși sunt militari