Vineri seara, în jurul orei 18:45, lucrătorii Serviciul Rutier au fost sesizați prin SNUAU 112 despre producerea unui eveniment rutier pe DN 12, în interiorul localității Bixad.

Cu ocazia deplasării la fața locului echipa de cercetare la fața locului a constatat că, în jurul orei 18:35, o persoană de sex masculin cu vârsta de 44 de ani a condus ansamblul auto format dintr-o autoutilitară și o remorcă pe DN 12, din direcția mun. Sfântu Gheorghe către mun. Miercurea Ciuc, iar în zona localităţii Bixad, nu a păstrat o distanță laterală corespunzătoare față de un biciclist în vârstă de 15 ani care circula regulamentar și l-a acroșat cu roata dreaptă spate a remorcii.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sfântu Gheorghe unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul a fost trasportat la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc pentru investigații medicale și tratament, însă, având în vedere faptul că starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, a fost trimis la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Pe timpul transportului spre această unitate medicală victima a decedat în ambulanță în jurul orei 01:10.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Articolul precedentSportivă covăsneană, dublă vice-campioană Balkanică la Ju-Jitsu
Articolul următorEpiscopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei aniversează 25 de ani