Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență și-a început activitatea la Sfântu Gheorghe.

Pompierii militari covăsneni care deservesc Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență vă așteaptă în această săptămână, până la ora 20.00, respectiv duminică, până la ora 17.00 în parcarea magazinului Kaufland.

Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situații meteo extreme sau chiar cutremure. 

În ceea ce privește incendiile, pot fi simulate „flăcări digitale” în producerea unor incendii la aragaz, coşul de gunoi și aparate electronice și electrocasnice în bucătărie și dormitor. 

Cu această ocazie, cetățenii vor putea identifica mai ușor posibilii factori de risc și vor avea oportunitatea să învețe modul de comportare în diferite situații de urgență.

Vrem să afli ce trebuie să faci, înainte să fie nevoie de asta!

La această activitate vor participa și lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna în scopul promovării unei atitudini civice și pentru a informa cetățenii cu privire la noțiunile incidente domeniului corupției precum și popularizarea Call Centerului  anticorupție, în scopul prevenirii săvârșirii faptelor de coruptie.

 

Articolul precedentMașină de Poliție a IPJ Covasna, implicată într-un accident la Brașov
Articolul următorCel mai mare scandal de grup infracțional organizat din România – Prejudiciul este de peste 700 de milioane – Dracea și ceilalti suspecti, asistați de avocatul Iancu Toader