Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna a publicat o listă de  măsuri obligatorii pe care crescătorii și deținătorii de animale trebuie să le respecte în perioadele cu temperaturi ridicate, anunță We Radio.

Conducerea instituției atrage atenția că cel mai mare risc pentru animale, pe timp de caniculă, este lipsa apei, care duce la deshidratare şi poate provoca suferință animalelor şi chiar moarte. Fermierii trebuie să asigure protecția și bunăstarea animalelor și să evite apariția stresului termic asociat perioadei de vară. Potrivit DSVSA Covasna, o atenție deosebită trebuie acordată transporturilor de animale care trebuie realizate pe timpul nopții sau la primele ore ale dimineții, astfel încât să fie evitate temperaturile crescute.

Animalele tinere, cele hrănite preponderent cu furaje uscate şi animalele care alăptează, prezintă risc mare la deshidratare. Fermierii trebuie să asigure protecția și bunăstarea animalelor și să evite apariția stresului termic asociat perioadei de vară. O atenție deosebită trebuie acordată transporturilor de animale, care trebuie realizate pe timpul nopții sau la primele ore ale dimineții, astfel încât să fie evitate orele cu temperaturi crescute (peste 30 °C) din timpul zilei”, transmite directorul DSVSA Covasna, dr. Örsi Csaba, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Continuarea, AICI

 

Articolul precedentSepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a aflat adversara din turul 2 al Conference League
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET. Dumnezeu nu vrea cuvinte sofisticate, ci sinceritate. Roagă-te cu inima