Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat în perioada 24-27 iunie a.c., pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Astfel au acţionat zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităților de alimentație publică, centre comerciale și piețe, fiind prezenți și în zonele turistice și de agrement.

Polițiștii de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură contravențională sau infracțională, menținând astfel un climat de ordine și siguranță publică și, totodată, acționând prompt și eficient pentru sancționarea celor care nu au respectat legislația în vigoare.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice

Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, un accent deosebit fiind pus pe combaterea conducerii vehiculelor  sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În perioada de referință au fost înregistrate mai multe infracțiuni la regimul rutier:

Sâmbătă, 25.06.2022, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier aflându-se în executarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control, pe D.N.10, în orașul Întorsura Buzăului, o motocicletă condusă de un bărbat în vârstă de 33 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat conducătorul auto a specificat faptul că nu are asupra sa permisul de conducere, iar din verificările efectuate polițiștii au constatat că bărbatul figurează cu permis de conducere anulat.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, în jurul orei 19:00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control , pe strada Mihai Viteazul din orașul Întorsura Buzăului un autoturism condus un bărbat de 40 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul testării fiind pozitiv la substanța psihoactivă Cannabis-THC5.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminică, 26.06.2022, în jurul orei 23.300, polițiștii Secției de Poliție Rurală Covasna, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Zagon, au oprit în trafic, pe DC17, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un autoturism în trafic, pe strada  Hanului din orașul Întorsura Buzăului.

Bărbatul aflat la volan a fost cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Articolul precedentIndicele ROBOR la trei luni, la cea mai mare valoare din noiembrie 2011
Articolul următor„Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic” – Poliția, în alertă maximă după primirea mesajului