Festivalul “Ciobănaşul”, care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni la Întorsura Buzăului, va aduce în faţa publicului îndrăgiţi interpreţi de muzică populară şi uşoară, precum şi ansambluri folclorice din judeţ şi din ţară.

Ajuns la cea de-a 48-a ediţie, “Ciobănaşul” este unul dintre cele mai vechi şi longevive festivaluri de obiceiuri şi tradiţii populare româneşti, localnicii făcându-şi o datorie de onoare din a păstra şi perpetua obiceiurile populare moştenite din străbuni.

Manifestarea va începe vineri seara cu o petrecere în aer liber în zona Camping şi se va încheia duminică, iar în program sunt cuprinse numeroase recitaluri, concerte şi spectacole, printre invitaţi numărându-se soliştii Aurel Moldoveanu, Mircea Rus, Florin Ionaş-Generalul, Claudia Ionaş, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Andreea Ghiţiu, precum şi formaţia White Mahala, Ansamblul profesionist “Transilvania” din Baia Mare, corurile “Pădurenii” şi “Plai întorsurean”, Ansamblul “Cununa Carpaţilor”, formaţia de dansuri “Mlădiţe româneşti” şi taraful de copii al Casei de Cultură Întorsura Buzăului.

Potrivit conducerii Primăriei Întorsura Buzăului, evenimentul beneficiază în acest an de sprijinul Secretariatului General al Guvernului României, care a finanţat manifestarea cu suma de 74.000 de lei.

Manifestarea va fi organizată cu respectarea regulilor sanitare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, la aceasta putând participa persoanele vaccinate, cele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile şi cele care prezintă un test negativ făcut înainte de intrarea la festival.

Anul trecut, evenimentul nu a avut loc din cauza pandemiei de COVID-19.

Oraşul Întorsura Buzăului este aşezat la poalele Munţilor Ciucaş şi este supranumit “polul frigului” deoarece aici se înregistrează an de an cele mai scăzute temperaturi din ţară.

La Întorsura Buzăului, râul Buzău face o buclă şi îşi schimbă brusc cursul, iar mulţi localnici cred că de aici ar proveni numele localităţii.

Printre atracţiile turistice ale zonei se numără Lacul vulturilor, barajul de la Siriu, cascadele de la Urlătoare, Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului, câteva pescării şi centre de echitaţie.

(Agerpres)

Articolul precedentPeste 1.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore
Articolul următorCulisele statului paralel | De ce nu demisionează miniștrii USR-PLUS și cum explică alianța cu AUR