Municipiul Sfântu Gheorghe a depăşit duminică pragul pentru intrarea în scenariul roşu, de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, anunță We Radio.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică o rată de 3,12 la mia de locuitori în Sfântu Gheorghe. Intrarea oficială în scenariul roşu se va face doar după o decizie în acest sens a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care cel mai probabil va fi luată luni. Acest lucru va presupune închiderea restaurantelor şi barurilor la interior (vor putea funcţiona terasele), dar şi a instituţiilor de cultură şi cinematograful. Şcolile şi grădiniţele din oraş vor funcţiona după aceleaşi reguli ca până acum.

În ceea ce priveşte bilanţul anunţat duminică, în judeţul Covasna numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei a crescut la 6506 astăzi, un plus de 59 de cazuri faţă de ieri, despre care însă nu sunt comunicate detalii. Rata de incidenţă la nivelul judeţului Covasna a ajuns astăzi la 1,66 la mia de locuitori, trecând în scenariul galben.

Sursă: WE RADIO

Articolul precedentBilanț coronavirus: 4.267 de cazuri noi și 76 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorVIDEO Sepsi – Gaz Metan 1-1. Covăsnenii sunt în play-off!