Începând din acest an, Primăria Sfântu Gheorghe va sprijini achiziționarea unui laptop sau a unei tablete nu numai pentru profesori, ci și pentru posesorii de carduri pentru familiile numeroase.

Primăria Sfântu Gheorghe extinde facilităţile acordate familiilor numeroase, venind astfel în sprijinul copiilor pentru a putea învăța online, prin achiziționarea de calculatoare, laptopuri, tablete etc. începând din acest an.

Programul va începe în aproximativ două săptămâni, după dezbaterea publică de zece zile și votul din Consiliul Local, fiind conceput pentru a ajuta copiii să învețe online. Familiile cu cel puțin trei copii care sunt deja posesoare de carduri pentru familii numeroase pot solicita o subvenție de 1.500 de lei pentru fiecare copil din învățământul școlar, care este rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului. Pentru achizițiile care depășesc 1.500 de lei, diferența este finanțată de familie.

Sprijinul pentru educația online a fost popular şi printre profesorii din Sfântu Gheorghe, în total peste 500 de dascăli cumpărând un laptop în această toamnă cu sprijinul Primăriei.

În ceea ce priveşte familiile numeroase, Primăria Sfântu Gheorghe a eliberat până acum un total de 733 de carduri către 164 de familii, iar mai multe despre cererile de a lua parte la program puteţi afla de AICI.

Scopul programului este de a înlesni accesul familiilor numeroase la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe promovând astfel cultura, un stil de viaţă sănătos, crescând pe termen lung calitatea vieţii. În acest sens, familiile cu cel puțin 3 copii pot beneficia de gratuitate la parcare şi reduceri la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură, respectiv de bazele de agrement din Municipiul Sfântu Gheorghe și din Șugaș Băi.

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentTânăr de 15 ani, din Covasna, MORT după ce a fost operat la o clinică privată din Brașov
Articolul următorNereguli depistate la transportatorii din județul Covasna