Centrul Judeţean de Resursă şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Covasna, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, au lansat un proiect educațional dedicat preșcolarilor din județ.

Cei mici sunt invitați să ia parte la o „misiune specială”, și anume o călătorie cu un trenuleț magic, în lupta împotriva unui „căpcăun” care a pus stăpânire pe oraș, realizând propriile vagoane din pietre pictate manual.  

Împreună cu părinții, aceștia pot asculta „Povestea trenulețului magic” pe https://www.cjraecovasna.ro/trenul-magic-porneste-in-aventura/, iar ulterior, pot realiza „vagonul” pe care să îl atașeze trenulețului magic.

„Vă invităm să ascultați Povestea Trenulețului Magic împreună cu copilul dumneavoastră, iar apoi, în scurta plimbare realizată conform stării de urgență, alegeți împreună o piatră pe care copilul să o decoreze după placul inimii. Aceasta va reprezenta propriul „vagon special“ pe care să îl atașeze trenulețului magic, ajutându-l astfel să prindă și mai multă putere”, se arată pe site-ul CJRAE Covasna.

La finalizarea decorării vagonului, participanții sunt încurajați să îl fotografieze și să trimită imaginea pe adresa de e-mail: [email protected] până în data de 17 mai, adăugând numele copilului, vârsta, grădinița și grupa.

Fotografiile vor fi postate pe site-ul CJRAE Covasna, iar la finalul stării de urgență, trenulețul magic construit de copii va porni din centrul orașului, de unde cu toate „vagoanele” atașate, va trece prin călătoria magică, transmit realizatorii proiectului.

„Vagonul va fi acea piatră pe care tu o vei alege când te vei plimba scurt cu părinții tăi în preajma locuinței și pe care o vei decora după imaginația ta. Poți să decorezi vagonul, să-l pictezi, cum ți-ar plăcea ție mai mult. Acela va fi vagonul în care împreună cu familia ta poți pleca în aventură cu trenulețul magic. Ș-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea!”, se mai arată pe site-ul CJRAE Covasna.

Articolul precedentTricoul căpitanului Gabriel Vașvari, adjudecat pentru suma de 800 lei. Banii ajung la Crucea Roșie
Articolul următorJudeţul Covasna, din nou cu 196 de cazuri de Covid-19