Elevii se vor putea întoarce la cursuri doar atunci când Comitetul Naţional pentru Situații Speciale de Urgență va considera că acest lucru poate fi făcut în condiții de siguranță deplină, după încetarea stării de urgenţă, până atunci, procesul de predare-învăţare se va desfăşura online, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Încheierea situației pe semestrul II al anului școlar 2019-2020 se va face pe baza a două note, iar lucrările semestriale vor fi redactate din materia parcursă până la data 11 martie 2020. Calendarul desfășurării examenelor naționale depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, urmând ca IȘJ Covasna să anunţe perioadele de desfășurare a examenelor.

“În acest an școlar, subiectele pentru probele Evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a și cele ale examenului naţional de bacalaureat vor fi elaborate pe baza unor programe revizuite care prevăd competențele și conținuturile pentru fiecare disciplină de examen și care au fost publicate în anexa la OMEC nr. 4115/ 10.04.2020. Calendarul desfășurării examenelor naționale depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, urmând ca IȘJ Covasna să vă aducă la cunoștință deciziile luate la nivel national de către forurile competente în privința perioadelor de desfășurare a examenelor. Cadrele didactice depun toate eforturile pentru a asigura o bună pregătire a elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, dar, în această perioadă extrem de dificilă pe care o traversăm, crește și responsabilitatea elevilor față de propria lor pregătire. Considerăm că este foarte important ca fiecare absolvent de gimnaziu și de liceu să țină legătura constant cu școala, cu profesorii lui, pentru că numai astfel se creează premisele pentru o pregătire corespunzătoare a examenelor naționale”, se arată într-un comunicat al instituţiei, adresat elevilor din judeţ.

Conducerea IŞJ Covasna îi îndeamnă pe aceştia să îşi dedice timpul petrecut acasă studiului, iar pe părinţi îi roagă să își sprijine și încurajeze copiii în acest sens.

“Adresăm rugămintea către fiecare elev ca, ținând cont de situația existentă, să se preocupe cu o seriozitate sporită de propria pregătire pentru susținerea examenelor naționale și să își dedice timpul petrecut acasă studiului. Rugăm părinții să își sprijine și să își încurajeze copiii în acest demers. În cazul în care aveți întrebări în legătură materia de parcurs pentru probele examenelor, adresați-vă cu încredere cadrelor didactice de specialitate”, transmite conducerea IŞJ Covasna.

Toate școlile din România au fost închise începând cu data de 11 martie, în contextul pandemiei de coronavirus, însă cursurile școlare s-au desfăşurat online, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a având la dispoziţie şi programului TELEŞCOALA, care poate fi urmărit pe postul TVR2.

Articolul precedentGCS anunţă 165 de cazuri Covid-19 în judeţul Covasna, cu 3 mai puţine faţă de miercuri
Articolul următorAu început lucrările pe strada Dealului din Sfântu Gheorghe. TEGA îi roagă pe locuitori să folosească punctele de colectare de pe Vasile Goldiş şi intersecţia cu str. Stadionului