45 de copii romi din țară, printre care şi din localitățile covăsnene Sfântu Gheorghe și Valea Crișului, participă în aceste zile la o tabără organizată lângă municipiul Sfântu Gheorghe de Serviciul de Ajutor Maltez din România.

Potrivit organizatorilor, deschiderea oficială a taberei a avut loc luni, cu o slujbă religioasă, iar până la finalul acestei săptămâni tinerii vor participa la numeroase activități alături de cei aproximativ 16 voluntari din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez.

„Sunt 45 de copii romi, din mai multe orașe. În 7 localități din țară avem activități cu copiii romi, proiecte de tip After school, pentru incluziunea socială, și diferite alte activități. Din fiecare proiect derulat în aceste localități sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani. I-am adus cu autocarele, fiecare localitate a rezolvat partea de transport, iar partea de cazare și masă o rezolvăm noi. Este o tabără de recreere, îi învățăm cântece, jocuri, dar îi învățăm și despre igienă și cum să se comporte la masă. Sunt grupe mixte, copii care vorbesc limba română, dar și care vorbesc mai mult limba maghiară și trebuie să învețe să se înțeleagă între ei.  Pe termen lung este un avantaj, dar momentan le este destul de greu”, ne-a explicat coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

Potrivit acestuia, copiii provin din familii defavorizate din localitățile Diosig, Satu Mare, București, Pitești-Păuleasca, Valea Crișului, dar și din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe.

Tabără internaţională pentru tineri cu dizabilităţi

Tabăra, organizată pe dealul Benedek, între municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Vâlcele, a fost gândită şi în beneficiul familiilor persoanelor cu dizabilităţi, care nu îşi pot permite o vacanţă, astfel că în perioada 30 iunie – 6 iulie, mai mulți tineri cu dizabilităţi din vor fi cazaţi în căsuţe împreună cu voluntarii care îi vor asista pe toată durata taberei.

Articolul precedentSepsi OSK a adus din Portugalia un mijlocaș nigerian
Articolul următorFermierii covăsneni pot solicta de la APIA adeverințele pentru Campania 2019