În fiecare an, la Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna sunt înregistrate tot felul de reclamaţii, unele dintre ele la limita ridicolului.

Printre cele mai bizare sau interesante reclamații înregistrate în anul 2018 la CJPC Covasna se numără și cea a unei paciente internate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna, care a reclamat instituția că nu a fost de acord să „cazeze” în baza biletului de tratament de care beneficia și un „prieten”, iar costurile pentru acesta să fie acoperite prin înjumătățirea perioadei de tratament.

A vrut să cumpere combustibil cu bonuri de masă…

Tot în acest an, potrivit reprezentanților CJPC Covasna, un consumator a încercat să cumpere combustibil cu tichete de masă, iar o consumatoare a reclamat faptul că în pâinea tradițională de casă pe care obişnuieşte să o cumpere are în compoziţie bucăţi prea mari de cartofi.

Un bărbat a reclamat faptul că o unitate alimentară din județ a lipit pe un produs o etichetă imprimată la xerox, explicația vânzătorului fiind aceea că eticheta originală căzuse în momentul manipulării mărfurilor, iar un alt consumator care a comandat ferestre din tâmplărie PVC, a reclamat prestatorul de servicii după montarea acestora, întrucât, susținea acesta, comanda nu a fost respectată. Ca probă, reclamantul a depus la CJPC Covasna comanda cu pricina, însă modificată de mână cu alte date.

Conform datelor puse la dispoziţie de CJPC Covasna, în acest an numărul reclamațiilor a crescut exponențial față de anul precedent. Dacă în luna octombrie a anului trecut erau înregistrate un număr de 480 de reclamații, anul acesta numărul lor a ajuns la 740, 173 dintre ele dovedindu-se a fi neîntemeiate.

Articolul precedent4,9 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă
Articolul următorIPJ, IJJ și ISU Covasna, amplă campanie de donare de sânge, alături de motocicliștii covăsneni