În perioada 12 – 17.02.2020, polițistii covăsneni în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov – Garda Forestieră Covasna, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională din domeniul silvic.

În cadrul acțiunii în cauză s-a efectuat un control pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos la punctul de lucru și depozitul de materiale lemnoase aparținând unui operator economic din județul Covasna

În urma verificărilor efectuate, în evidențele operatorului economic, polițiștii au constatat diferențe între stocurilor faptice si stocurile scriptice, în plus de aproximativ 100 mc de lemn pentru care societatea în cauză nu a putut prezenta documente legale de proveniență și s-au constatat diferențe în minus de aproape 160 mc de lemn pentru care societatea nu a putut face dovada expedierii și comercializării acestui material lemnos.

În baza celor constatate, cu privire la diferențele în plus de material lemnos, operatorului economic în cauză i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă în sumă totală de 5.000 lei și s-a dispus confiscarea faptică a aproape 100 mc de material lemnos în valoare de peste 27.000 lei.

De asemenea, cu privire la diferențele în minus de material lemnos constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu față de operatorul economic cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

 

Articolul precedentRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Articolul următorSe poate bea din nou apă de la Izvoarele Honvéd şi Csaba dinspre Șugaș Băi