5.000 de puieți de arțar și stejar vor fi plantați în această săptămână în stațiunea covăsneană Șugaș Băi, în cadrul programului „Poarta Soarelui/ Napkapu” al Fundației Comunitare Covasna.

Acțiunea, programată initial să se deruleze în luna aprilie, cu implicarea mai multor elevi, va fi realizată de o echipă specializată, iar elevii vor putea contribui în viitor la îngrijirea puieților plantați.

„Având în vedere situația nefericită și începerea vegetației, plantarea forestieră planificată în programul Poarta Soarelui va avea loc printr-o procedură de urgență în această săptămână, în loc de aprilie, luna planificată inițial. În urma consultării cu oficialii, implicarea elevilor nefiind permisă, trebuie să încredințăm plantarea celor 5000 de puieți de arțar și stejar unor profesioniști. Puieții au fost deja comandați, astfel încât nu este posibil să se amâne acțiunea pentru o dată ulterioară. Ne pare foarte rău că nu putem continua în conformitate cu obiectivul programului, dar în această situație trebuie să acționăm urgent pentru a ne asigura că puieții nu sunt distruși”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Programul de împădurire „Poarta soarelui” al Fundației Comunitare Covasna a fost lansat la începutul lunii octombrie 2019, în cadrul programului fiind selectiați 60 de elevi.

 

Articolul precedentStare de urgență, în România. Ministrul de Interne, ANUNȚ de ultimă oră
Articolul următorNoi măsuri APIA, pentru prevenirea COVID-19