Un număr de 32 de pacienți confirmați cu virusul Covid-19 se află în prezent internați la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheroghe. Dintre aceștia, 5 sunt copii cu vârste sub 9 ani, informează conducerea unității medicale.

30 dintre persoanele infectate sunt tratate în secția de Boli Infecțioase, iar doi pacienți se află la Terapie Intensivă, în stare critică, unul dintre pacienți fiind intubat.

În cazul altor 8 pacienți, printre care și un copil aflat în grupa 0-9 ani, sunt așteptate rezultatele testelor.

În perioada 8-10 aprilie, un număr de 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați.

„În 10 aprilie, ora 13:00, sunt 8 pacienți suspecți internați în spitalul nostru, un pacient se încadrează în grupa de vârstă 0-9 ani. Pacienți confirmați pe diferite secții sunt în total 32, în grupa de vârstă 0-9 ani sunt 5; în grupa de vârstă 10-18 ani avem un pacient. În secția de Terapie Intensivă tratăm un pacient confirmat, în stare critică, și un alt pacient tot în stare critică dar care este intubat și în momentul de față (…) Am avut 5 externați și două decese. Un pacient a decedat în stadiul de suspect, confirmarea infecției cu coronavirus a venit după data decesului. Un alt pacient, care a fost transferat din Spitalul de Boli Infecțioase Brașov în stare critică, pentru o intervenție chirurgicală, era pozitiv pentru coronavirus, și a decedat la câteva ore de la internare. În statisticile oficiale acest pacient urmează să fie raportat de Direcția de Sănătate Publică Brașov (…) Avem 32 de pacienți confirmați, dintre care 30 sunt tratați pe secția normală de Boli Infecțioase, iar doi sunt la ATI în stare critică – unul intubat, altul nu”, a explicat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

20 dintre cei 38 de angajați de la ATI, infectați cu coronavirus

Potrivit acestuia, 20 dintre angajații secției de Terapie Intensivă au fost testați pozitiv pentru coronavirus, astfel încât, conducerea spitalului a fost nevoită să reorganizeze activitatea cadrelor medicale, dirijând medici de la secția de Cardiologie care să asigure continuitatea activității la ATI.

„La Terapie Intensivă avem confirmați pozitiv o parte dintre colegii noștri (…) A trebuit să aducem măsuri de reorganizare a activității. Am împărțit, dirijat și detașat personal de pe secția de Cardiologie la secția ATI în vederea asigurării la un nivel cât se poate de satisfăcător a activității de terapie intensivnă. Așteptăm încă rezultate, dar până acum sunt 20 de colegi, printre care medici și asistente, confirmați, din cei 38 de angajați pe care îi avem acolo (…) Sunt mulți dacă ne uităm așa, dar având în vedere numărul de teste pe care le-am făcut până acum, de la momentul Obstetrică-Ginecologie și până astăzi, am ajuns undeva la 900 de teste. Sunt județe unde s-au făcut 150 de teste. E bine că ies testele pozitive acum, pentru că în momentul în care activitatea va fi suprasolicitată vom putea lucra cu personal mai extins, putem conta pe viitor pe acest personal”, a explicat managerul.

Județul Harghita refuză să detașeze personal medical către SJU Sfântu Gheroghe

Conducerea spitalului a solicitat sprijin din partea unităților medicale din județele Harghita, Brașov și Mureș, în vederea detașării de personal sanitar calificat, care să sprijine activitatea  Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe.

„Am cerut ajutor în privința detașării și dirijării de personal calificat, medici, către spitalul nostru, de la spitalele din jur: Târgu Mureș, Harghita și Brașov. Din Târgu Mureș avem promisiunea că ne pot ajuta cu medici de Terapie Intensivă rezidenți, din Harghita răspunsurile au fost negative, iar în Brașov (…) deja avem un feedback pozitiv, avem susținerea că vor primi acele cazuri care la un moment dat ar depăși competența și capacitatea al secției de ATI”, a mai spus Andras-Nagy Robert.

Foto: Szekelyhon.ro 

Articolul precedentPeste 15.600 lei adunaţi la meciul imaginar Sepsi OSK – FK Miercurea Ciuc. Banii vor ajunge la spitalele din Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc
Articolul următorAlți 7 covăsneni vindecați de coronavirus