Doi tineri de 20, respectiv 26 de ani, dar şi un copil de 11 ani sunt cercetaţi de poliţiştii covăsneni pentru furt calificat, după ce în cursul lunii mai au sărit gardul unei locuinţe şi au furat mai multe materiale feroase.

Până să fie prinşi, cei trei au apucat să vândă materialele furate la un punct de colectare, însă poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul în totalitate. 

„La data de 25.05.2020, în jurul orei 09.00, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în perioada 22 – 25 mai 2020 persoane necunoscute au pătruns în curtea unui imobil din municipiu, prin escaladarea gardului, de unde au sustras o cantitate de materiale feroase. Au fost identificate trei persone, doi tineri de 20 și 26 de ani și un minor de 11 ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii.  Polițiștii au stabilit că în data de 23.05.2020, în jurul orelor 13.00, aceștia ar fi pătruns în incinta imobilului, prin escaladarea gardului îmrejmuitor, de unde ar fi sustras mai multe materiale feroase pe care ulterior le-ar fi valorificat la un punct de colectare”, transmite IPJ Covasna.

Potrivit legii, minorul nu poate răspunde penal, astfel că oamenii legii au luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate., iar cercetările sunt continuate de sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, „regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați
Articolul următorDublarea alocațiilor copiilor, adoptată de Parlament