Un  număr de 6.390 de teste pentru depistarea virusului SRAS-CoV-2 au fost prelucrate până în prezent în județul Covasna, dintre care 1.619 la comanda județelor Sibiu și Brașov, informează reprezentanții Prefecturii Covasna.

În prezent, 20 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus se află internați la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, 8 la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și o persoană la Spitalul Municipal de Urgență din Odorheiu Secuiesc.

De la începutul pandemiei și până în prezent, din totalul celor 247 de persoane testate pozitiv, 208 au fost declarate vindecate.

„În ultimele 24 de ore a fost internată o persoană bolnavă de COVID-19. În carantină instituționalizată se află un număr de 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2; alte 1078 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, informează Prefectura Covasna.

Potrivit sursei citate, de la ultimul comunicat, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină, iar alte 74 de persoane au ieșit din autoizolare.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19
Articolul următorPeste 15.000 de pachete de igienă pentru persoane defavorizate, distribuite de Prefectura Covasna în județ