Numărul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, este „în scădere substanţială”, spune conducerea unităţii medicale.

În ultimele 7 zile, 20 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar în prezent se mai află internaţi doar 16 pacienţi, dintre care 6 suspecţi, şi 10 confirmaţi cu noul coronavirus.

„Avem o veste bună pentru mulţi, cifrele de astăzi de la ora 13:00 arată o scădere substanială a pacienţilor confirmaţi şi suspecţi. Avem 6 cazuri suspecte, dintre care niciunul din grupa de vârstă 0-9 ani şi 10-18 ani. În ceea ce priveşte numărul cazurilor pozitive, avem 10 persoane: 7 cazuri internate pe secţia de Infecţioanse Covid-19, dintre care un copil din grupa de vârstă 0-9 ani, şi doi pacienţi care nu au testele negative şi sunt încă în spital, i-am primit de la spitale din Braşov, cu diferite patologii chirurgicale şi ortopedice. Avem un caz confirmat la ATI în stare critică, dar nu este intubat, sperăm să rămână în stare staţionară şi să îl putem externa de pe secţie. În perioada 20-27 mai, orele 13:00, am externat 20 de pacienţi vindecaţi, care iniţial au fost confirmaţi COVID-19”, a declarat miercuri, într-o videoconferinţă de presă, managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Directorul medical, dr. Roşu Matyas a precizat că în afară de pacientul aflat la ATI, starea persoanelor internate este bună, şi nu sunt probleme deosebite.

 

Articolul precedentMotociclist implicat într-un accident la sensul giratoriu de pe Păiuş David, în Sfântu Gheroghe
Articolul următorNeacordarea priorității, cauza accidentului din Sfântu Gheorghe în care a fost implicat un motociclist