14 persoane testate pozitiv pentru coronavirus au fost internate în spitalele din județul Covasna în ultimele 24 de ore, informează Cancelaria Prefectului Județului Covasna, într-un comunicat postat duminică pe site-ul instituției.

Reprezentanții instituției precizează că de la ultima comunicare nu a mai fost externată nicio persoană declarată vindecată.

Peste 2.500 de teste prelucrate

Prefectura Covasna precizează că până la ora actuală au fost realizate 2.533 de teste și, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, la nivelul județului Covasna au fost confirmate, până în prezent, 177 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

De la începutul pandemiei, 61 de persoane infectate au fost internate în unități spitalicești din județ.

„Potrivit datelor aflate în evidențele Direcției de Sănătate Publică Covasna, la această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 118 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 306 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, un număr de 5 persoane au ieșit din carantină iar alte 15 persoane au ieșit din autoizolare”, transmite Prefectura Covasna.

Amenzi de peste 130.000 lei

Tot în ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 132.300 de lei, unor persoane depistate că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

La nivelul județului au fost verificate un nr.de 271 de persoane cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu. Cu ocazia acestor verificări nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsura carantinării/izolării la domiciliu.

Articolul precedent177 cazuri de Covid-19 confirmate în județul Covasna, cu 4 mai mult față de ultima comunicare
Articolul următorBărbat de 70 de ani din Comandău, căutat de jandarmi și salvamontiști covăsneni de aproape 48 de ore