Mai mulți pompieri, jandarmi și polițiști covăsneni s-au alăturat campaniei de donare de sânge ce se derulează vineri şi sâmbătă (16-17 noiembrie) la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Sfântu Gheorghe.

La inițiativa Asociației Sportive Road Riders MT din orașul Covasna, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne s-au unit în nobila misiune de a salva vieți.

Aceste gesturi mici pentru noi sunt esențiale pentru viețile unor semeni de-ai noștri”, transmit reprezentanţii ISU Covasna.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, dr. Andy Rosin a declarat că, la ora actuală, la nivelul judeţului Covasna există o lipsă acută de sânge şi produse din sânge, zilnic trecând pragul instituţiei, în medie, doar 10 donatori.

Am avea nevoie de măcar 20 de donatori în fiecare zi ca să acoperim necesarul de sânge și produse din sânge. (…) După încheierea campaniei îi rugăm pe oameni să vină să doneze, pentru că va fi nevoie în permanență de donatori. Avem o grămadă de cereri de foarte multe pungi de la un mare centru universitar, pentru pacienți din județul Covasna. Este o lipsă acută”, a declarat dr. Andy Rosin.

În prima zi a campaniei „Donează sânge! Salvează o viață! Fii erou!” peste 50 de motocicliști, pompieri, polițiști și jandarmi covăsneni s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: ISU Covasna

Articolul precedentPatinoar, lumini speciale şi un orăşel al copiilor, de sărbători la Sfântu Gheorghe
Articolul următorO dubă a Jandarmeriei, implicată într-un accident cu şapte victime pe DN10