Zeci de covăsneni, amatori ai sporturilor de iarnă, și-au unit forțele în weekend într-o acțiune organizată de Primăria Covasna, pentru curățarea pârtiei de schi din stațiune. În schimbul muncii depuse, participanţii au fost răsplătiţi cu ceai cald, pâine cu untură sau gem, dar și cu abonamente gratuite în sezonul 2019-2020, valabile o zi, pentru schi sau patinoarul amplasat la baza pârtiei.

Devenită o tradiție, în fiecare an înaintea deschiderii oficiale a sezonului de schi, acțiunea de curățare a pârtiei a reprezentat, potrivit primarului Gyerő József, o ocazie pentru participanți de a socializa și de a schimba impresii, dar și de a aduce un omagiu memoriei celui după care a fost denumită pârtia, Lőrincz Zsigmond, fost primar al stațiunii, decedat în 2012 la vârsta de 48 de ani.

„În cadrul unei acțiuni comunitare, de voluntariat, organizată deja în mod tradițional la sfârșit de toamnă, am participat la lucrările de depietrificare a Pârtiei de schi Lőrincz Zsigmond. Iubitori ai sporturilor de iarnă, de vârstă fragedă sau trecuți de prima tinerețe am urcat împreună muntele, am transpirat luptându-ne cu panta abruptă și cu bolovanii fără număr, după care, în atmosfera familială din refugiu, gustând din bucatele și băuturile pregătite special, am depănat amintiri din vremuri de demult și am dezbătut provocările sezonului se schi ce se apropie. Le mulțumim participanților și susținătorilor evenimentului. Acțiunea se dorește a fi și un omagiu adus memoriei regretatului Lőrincz Zsigmond, fost primar al stațiunii, trecut în neființă în urmă cu exact 7 ani, la data de 23 noiembrie 2012. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

Imagine

De profesie economist, Lőrincz Zsigmond a câştigat primul mandat de primar al oraşului Covasna în 2008, iar la alegerile locale din 2012 fusese reales pe listele UDMR pentru încă un mandat.

În data de 22 noiembrie 2012 fusese spitalizat şi supus unei intervenţii chirurgicale, însă inima i-a cedat iar în dimineața zilei următoare a decedat în urma unui infarct.

Pârtia de schi din Covasna a fost inaugurată în decembrie 2011, inițial fiind dat în folosință doar tronsonul în lungime de 400 metri, cu grad ușor de dificultate, iar anul următor aceasta a fost extinsă cu încă 1.000 metri, devenind astfel cea mai lungă pârtie de schi din județ.

Investiţia pentru realizarea ambelor tronsoane s-a cifrat la aproximativ 1,3 milioane de lei, suma fiind alocată din bugetul local, prin colectarea taxei de un leu / zi plătită de turiştii cazaţi în hotelurile şi pensiunile din staţiune.

Imagine

 

Articolul precedentHarghita şi Covasna, pe ultimele locuri la prezenţa la vot, mult sub media naţională
Articolul următorUnui operator i s-a făcut rău la o secție de votare din Sfântu Gheorghe