În ultima zi a săptămânii, ploile se extind, vremea va fi instabilă în vest, în sud-vest, în centru și nord cu averse și descărcări electrice. Local, cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar pe suprafețe mici va cădea și grindina.

Scad temperaturile în jumătatea de nord-vest, dar în restul țării vremea va rămâne caldă. Vântul va fi activ pe creste, pe alocuri și în celelalte zone. Maximele termice ale acestei zile vor fi cuprinse între  21 și 30 de grade celsius. 

În partea de est a României vor fi 26 de grade la Iași, 22 de grade celsius se vor înregistra la Suceava, 30 de grade sunt prognozate la Galați, iar la Constanța vor fi 30 de grade celsius în termometre la final de săptămână.

În vestul ţării se vor înregistra 23 de grade la Oradea și 25 la Timișoara. Ȋn centrul țării vor fi 22 de grade la Cluj-Napoca, 24 de grade celsius se vor înregistra la Sibiu, 23 grade vor fi la Braşov, iar la Miercurea Ciuc  se vor înregistra 21 de grade celsius în această zi de 16 septembrie. 

În această zi în Capitală, vremea va fi stabilă cu cer mai mult noros. Vântul va sufla cu 17 km/h dinspre V, iar termometrele vor indica o temperatură de 32 de grade celsius pe durata zilei.

La noapte, cerul va fi mai mult noros, vântul va bate cu 9 km/h dinspre VSV, iar temperatura minimă va fi de 18 grade celsius în această noapte. În prima zi a weekend-ului se va răcori în mai toată țara. Cerul va fi acoperit de nori și va ploua. Izolat, va cădea grindină, vor fi și fenomene electrice, iar la munte, în acest moment al anului vorbim de lapoviță și ninsoare. Spre seară, vântul va sufla cu putere. Nu doar la munte s ev întâmpla acest lucru, ci și în celelalte zone din țară pe arii mai restrânse. Maximele de mâine vor fi cuprinse între 16 și 33 grade de grade celsius.

Articolul precedentSărbătoare 16 septembrie – Ce sfântă importantă este trecută în calendarul ortodox, astăzi
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi pensii mai mici, şi pensii mai mari. Plecăm de la 10%”