Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi în creștere în această săptămână, maximele zilei ajungând chiar și la 10 grade în unele regiuni ale țării. În perioada 18-26 ianuarie, temperaturile se vor apropia de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie.

În Transilvania, media regională a maximelor termice va fi în creștere, fiind anunțată o maximă de 6 grade pentru data de 16 ianuarie. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, potrivit meteorologilor, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0…2 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -7 și -4 grade, ușor mai scăzute, spre -9 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.

Precipitațiile vor lipsi mai ales în prima săptămână, iar mai apoi, în unele zile, vor fi posibile precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 21-24 ianuarie.

La munte, până în data de 16 ianuarie media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 1 la 4 grade, fiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4…-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade, în prima săptămână și între -12 și -8 grade, în cea de-a doua săptămână.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începând cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Articolul precedentÎnotărorii covăsneni, 11 medalii în 9 competiții internaționale derulate anul trecut
Articolul următorPreşedintele României a semnat decretul pentru dublarea alocaţiilor copiilor