Sâmbătă noaptea, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Întorsura Buzăului au fost sesizați prin 112 de către o femeie de 37 ani cu privire la faptul că soțul acesteia, un bărbat de 43 ani din Sita Buzăului, se află în stare de ebrietate și este agresiv.

Întrucât soțul era agresiv verbal și în stare de ebrietate, femeia se refugiase la vecina sa, de unde a solicitat ajutorul polițiștilor. Soțul violent a încercat să pătrundă și în imobilul vecinei, unde a spart un geam, în acest fel înțelegând să o convingă pe soția sa să se reîntoarcă acasă.

În urma sosirii la fața locului a polițiștilor și jandarmilor, agresorul a fost imobilizat și apoi a fost condus la spitalul din Întorsura Buzăului pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece prezenta leziuni în urma propriilor acte de violență.

Polițiștii au procedat la evaluarea riscului, conform prevederilor normative în vigoare privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, rezultând existența unui risc iminent. Astfel, în cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu împoriva soțului violent, fiind dispusă obligația de a păstra o distanță minima de 100 m față de victimă.

Cu privire la cele sesizate a fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului iar cercetările sunt continuate în cauză față de bărbatul violent sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și distrugere.

Articolul precedentAmenzi în valoare de 8.500 de lei în urma unor controale la produse agroalimentare
Articolul următorAmplă acțiune de căutare. Un parapantist francez, dispărut în judeţul Covasna