Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (ADI-SMID) din judeţul Covasna a anunţat că taxa de salubritate ar putea creşte cu 1 leu începând de anul viitor.

Motivul scumpirii este faptul că a fost majorată contribuţia pentru economia circulară de la 30 de lei la 80 de lei/tona de deşeuri depozitate.

Conform calculelor Asociaţiei, taxa ar fi trebuit să fie majorată cu 3 lei de persoană la nivelul judeţului, însă datorită eforturilor făcute de către cetăţeni şi autorităţi pe linia colectării selective a deşeurilor, creşterea prevăzută este de doar un leu.

„În momentul de faţă se află spre consultare publică o majorare de tarif care intervine de la 1 ianuarie 2020 şi care trebuie aprobată prin hotărâri de consiliu local. Toată lumea aruncă cu pietre către societatea de salubritate Tega, către Goscom-uri, către primării, către ADISMID, (…) dar, de fapt, este vorba despre faimoasa Ordonanţă 74, care a fost aprobată de Parlamentul României. Practic, eu nu mai am ce să fac, trebuie să aplic legea şi sunt frustrat, pentru că am lucrat atât de bine încât în judeţul Covasna am putea să ne permitem să mergem în jos cu tarifele, dar din cauza acestei hotărâri de Guvern adoptate de Parlamentul României, în loc să scădem, noi trebuie să urcăm tarifele”, a declarat Ambrus Jozsef, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că nu contestă necesitatea aplicării taxei de economie circulară sau taxa de depozitare, cum i se mai spune, ci cuantumul acesteia.

Video cu conferinţa de presă în care a fost făcut anunţul:

Articolul precedentȘoferul care a provocat luni un accident într-o intersecție din Sfântu Gheorghe a rămas pieton
Articolul următorBătrân pe bicicletă, accidentat grav de o maşină căreia nu i-a acordat prioritate