Majoritatea șoferilor din Sfântu Gheorghe se plâng constant de lipsa parcărilor și arată cu degetul spre autoritățile locale că nu fac nimic pentru a crea spații noi, dar în cele existente bate vântul, iar locurile de parcare din jurul blocurilor, mai ales cele din zona centrală a orașului sunt arhipline.

Dovadă stau două filmări făcute și postate zilele trecute pe Facebook de o covăsneancă. În prima apare parcarea de pe strada Gábor Áron, care deși are o capacitate de 87 locuri, este pustie, iar în cea de a doua este filmat spațiul din spatele Bibliotecii Județene „Bod Péter” unde sunt zeci de mașini parcate.

Filmările vin însoțite de comentariul celei care le-a făcut, care spune că cei care locuiesc în blocurile din spatele bibliotecii nu mai au unde să își parcheze mașinile din cauza celor care sunt în căutarea unui loc de parcare gratuit, în timp ce la câteva sute de metri distanță este o parcare nefolosită.

Video Parcare goală ► 

Video Parcare Bod  Péter ►

Diferența dintre cele două parcări… 3 lei/oră, de luni până vineri între orele 08:30-16:30 (15 lei pentru 24 de ore), în condițiile în care Municipalitatea a anunțat încă de la începutul anului trecut că din sumele colectate din plata parcărilor va face investiții în digitalizarea unităților de învățământ, sprijinirea bicicliștilor și a persoanelor cu dizabilități.

Cu toate acestea, șoferii nu sunt încântați să scoată bani din buzunar pentru o parcare care, în plus, mai este și departe de zona centrală, așa că „se bat” pe cele fără plată, chiar dacă asta înseamnă să meargă mai mult pe jos până la destinație.

”Singura diferență este că parcarea din spatele bibliotecii e fără plată. De ce să plătești o taxă de parcare dacă poți parca gratuit?”

„Este prea departe de centru, ar trebui să mergi pe jos de acolo”

”Aceeași situație este și în jurul magazinului Șugaș, toată lumea caută parcările fără plată, dau ocoale până găsesc, iar nebunia acum începe…e luna cadourilor”

„Proprietarii de mașini scumpe nu își permit să plătească 5 lei pentru parcare”

„Sunt mult prea multe mașini… Personal, dacă am o treabă urgentă în centru mă bucur dacă găsesc și parcare cu plată. Nu știu care e problema aici…”, sunt doar o parte dintre reacțiile oamenilor la cele două filmări.

Începând din 2018, Primăria Sfântu Gheorghe a dublat valoarea abonamentelor și tarifelor pe oră pentru parcările din oraș, fiind create 3 noi fonduri prin care se acordă sprijin rezolvării diferitelor probleme comunitare.

Din sumele colectate din plata parcărilor, Primăria investește 50% în digitalizarea şcolilor din oraş, 25% pentru creşterea accesabilităţii persoanelor cu handicap, iar 25% pentru facilităţi în ceea ce priveşte circulaţia cu biciclete.

Articolul precedentIȘJ Covasna: Aproape 230 de elevi au abandonat cursurile în anul școlar trecut
Articolul următorSepsi-SIC scoate la licitație echipamentul din sezonul trecut și pe cel folosit de căpitanul echipei la Naționala României