Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a gândit foarte mult la explicaţia faptului că UDMR a obţinut mii de voturi în judeţele din Moldova şi sudul ţării.

Conform edilului, simpatia românilor pentru premierul ungar Viktor Orbán ar fi motivul pentru care Uniunea Maghiarilor a obţinut aceste voturi în judeţe care aparent nu au nicio legătură cu comunitatea maghiară.

„Vă spun sincer. Toată noaptea am stat şi m-am gândit care e explicaţia. (…) Vă pot garanta că nu există o înţelegere cu nimeni, pentru că nici nu este realistă o asemenea înţelegere cu PSD sau PNL întrucât am văzut ce miză de politică internă au avut aceste partide în alegerile de duminică. Nimeni nu ar fi cedat nici măcar jumătate de vot pentru altcineva”, spune Antal Árpád.

Acesta are şi o ipoteză pentru acest succes al UDMR în judeţele din afara Transilvaniei: „Ipoteza mea este, şi vă sugerez să verificaţi acest lucru. Se poate verifica dacă citiţi la întâmplare 10 articole pe diferite saituri româneşti despre Viktor Orban (premierul Ungariei, nr.r), şi citiţi comentariile care sunt făcute de români. Pe lângă faptul că unii îl înjură, alţii îl apreciază”, explică primarul din Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentSepsi OSK are un nou antrenor principal!
Articolul următorAccident cu mai mulţi răniţi pe DN13E în zona Câmpu Frumos