Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 6 aleși locali, printre care se numărăr şi viceprimarul comunei Vârghiş, Szocs Denes.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, în calitate de viceprimar, Szocs Denes a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local din data de 26 ianuarie 2018, în urma căreia s-a încheiat o dispoziție în data de 01 martie 2019 privind reîncadrarea soției sale în funcția de consilier principal în aparatul de specialitate al primarului, precum și stabilirea salariului lunar, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că soția acestuia va beneficia de pe urma adoptării acestor documente.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004, dispoziții preluate de Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 prin art. 228 alin. (1), lit. a)”, se arată în comunicatul ANI.

Alături de viceprimarul comunei Vârghiş s-a constatat că există conflict de interese şi în cazul consilierului județean al CJ Brăila, Iordache Ştefan Cătălin; consilierului local al comunei Pantelimon, judeţul Constanţa, Roitoru George; consilierului local al Comunei Fizeșu Gherlii, judeţul Cluj, Chiorean Violeta Fabiola; consilierului local al Comunei Dobrești, județul Argeș, Dora Ion; şi în cel al fostului consilier local al municipiului Botoşani, Petruşcă Ady.

Conform sursei citate, persoanele au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Trei dintre cei vizaţi, printre care şi viceprimarul comunei Vârghiş, nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Articolul precedentCovăsneni bănuiţi de consum de droguri în Braşov
Articolul următorAlegeri pentru un nou mandat de preşedinte al Colegiului Farmacistilor Covasna