Elevii şi preșcolarii au intrat începând de vineri în vacanţa de iarnă, urmând să se întoarcă la cursuri pe 13 ianuarie 2020, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Pentru prevenirea diferitelor fapte anti-sociale şi a victimizării copiilor, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna le recomandă părinților să îi supravegheze permanent pe copii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc.).

„Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive! Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Copiilor li se recomandă ca, indiferent de locul unde își vor petrece vacanţa (acasă, la bunici, la munte, în tabere şcolare), să adopte o conduită preventivă, întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor evenimente negative.

„Dragi copii, și în vacanță… siguranța voastră este o prioritate pentru Poliția Română! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător! Evitați discuțiile cu persoane care manifestă un comportament deviant! Atenţie la „lumea virtuală”! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră. Atunci când mergeţi cu colindul din casă în casă, respectați regulile de circulație și nu staţionaţi pe partea carosabilă! Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “trecere pentru pietoni“, iar în locurile unde sunt instalate semafoare pentru pietoni, numai la culoare verde a acestora. Nu folosiţi obiecte cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave! Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege! Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de motiv!”, mai transmit reprezentanții IPJ Covasna.

 

Articolul precedentLa ISU Covasna, Moș Crăciun a venit cu autospeciala de pompieri
Articolul următorAmenzi și brazi confiscați după o acțiune a IPJ Covasna