Fundația United by Music a lansat înscrierile pentru a doua ediție a concursului de talente muzicale, dedicat persoanelor cu dizabilități. Potrivit organizatorilor, la competiție pot participa persoane din toată țara, însă audițiile vor fi organizate în județele Covasna, Harghita, Mureș, Cluj și Brașov.

Aceștia au anunțat că, întrucât prima ediție s-a bucurat de un real succes, termenul pentru înscrieri a fost prelungit în acest an, astfel că cei interesați vor avea la dispoziție aproape 4 luni pentru depunerea formularelor de aplicare.

„Anul acesta dorim să alocăm mai mult timp pentru popularizare, pentru că anul trecut în mai puțin de două luni informația nu a ajuns la toți cei interesați, iar unii au aflat despre concurs după ce am închis perioada de aplicare. Anul acesta alocăm mai mult timp pentru informare, aproape patru luni. Vom organiza audiții în mai multe localități, în funcție de numărul candidaților. Concursul va avea mai multe etape, iar perioada de aplicare este 05 octombrie 2019 – 31 ianuarie 2020 (…) Persoanele pe care le vom selecta la audiții vor participa în luna martie la finala concursului pe care o vom organiza, la fel ca în prima ediție, la Sfântu Gheorghe”, a precizat managerul de proiecte al Fundației United by Music România, Anna Orosz.

Fondatorul mișcării „United by Music”, Joris van Wijngaarden a vorbit despre importanța implicării persoanelor cu dizabilități în activități care să le redea încrederea în sine. El a explicat, printre altele, că muzica este un limbaj internațional și așa cum pentru sportivii paralimpici sunt organizate Olimpiade speciale, și pentru persoanele cu dizabilități, pasionate de muzică, trebuie să existe o astfel de competiție.

„Ceea ce încercăm să facem este să găsim persoanele potrivite, care au talent muzical și iubesc să îl împărtășească cu publicul.  Acești oameni de cele mai multe ori se ascund, nu le place să fie în centrul atenției, pentru că n-au avut parte de o viață prea frumoasă. Misiunea noastră este să îi ridicăm de jos și să îi lăsăm să strălucească, pentru că o vor face. Noi îi protejăm, îi aducem împreună, aici au o viață socială, formează prietenii și păstrează legătura iar pentru ei e important  acest lucru. Lumea e mereu uimită și ne întreabă la spectacole când vor urca pe scenă persoanele cu dizabilități, pentru că sunt atât de buni încât nici nu se observă că au o problemă”, a spus fondatorul United by Music.

Preselecțiile pentru cea de a II-a ediție a concursului de talente muzicale United by Music se vor desfășura în luna februarie a anului viitor în localitățile Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Brașov, iar selecția finaliștilor va avea loc în luna martie, la Sfântu Gheorghe. Potrivit organizatorilor, juriul concursului va fi format din specialiști, profesori de muzică și cântăreți, care vor avea sarcina de a selecta cei mai buni 3 concurenți. Premiile vor consta în bani sau o excursie de câteva zile în Olanda, unde câștigătorii vor avea ocazia de a cânta în fața publicului larg, iar mai apoi vor fi incluși în rețeaua de mentorat United by Music.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 31 ianuarie 2020, iar regulamentul de concurs, formularul de înscriere și lista documentelor necesare pot fi descărcate de pe site-ul fundației: www.united-by-music.ro.

Formularul de înscriere poate fi trimis prin e-mail, la adresa [email protected], sau prin poștă la adresa: United by Music România, Sfântu Gheorghe, str. Lăcrămioarei, nr. 5, cod poștal 520085, jud. Covasna.

La prima ediție a concursului de talente s-au înscris 37 de candidați din județele Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vrancea, iar 19 au reușit să ajungă până în finală. Dintre aceștia, juriul a selectat și premiat 10 concurenți, iar patru persoane, care s-au clasat pe primele 3 locuri, au participat la o excursie de o săptămână în Olanda, la evenimentul caritabil Benefit Week.

De asemenea, în luna iulie a acestui an, două dintre membrele Fundației United by Music România au participat la cea de a 7-a ediție a Festivalului Special de Muzică și Arte Pyeongchang, organizat de Comitetul Olimpic Special din Coreea de Sud, iar cei mai talentați 10 concurenți din cadrul primei ediții a concursului lucrează începând din vara acestui an cu trei dintre mentorii Fundației: István Szabó, Janka-Hanna Kovács și Dorottya Kovács, profesori de muzică și muzicieni.

***

Fundația United by Music România a fost înregistrată în 2018 la Sfântu Gheorghe, unul dintre creatorii proiectului fiind pastorul reformat Makkai Péter, al cărui nume este asociat cu o serie de proiecte pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Articolul precedentPeste 7.400 mc de lemne care trebuiau să ajungă în Alba şi Covasna, confiscate de poliţişti
Articolul următorÎn weekend la Sfântu Gheorghe are loc o nouă ediţie „Retroparada toamnei”