Spectacolul de teatru documentar „Chipul din oglinda apei”, în regia lui Fazakas Misi, a ajuns la reprezentația cu numărul 550. Sâmbătă, 16 martie, actorii Trupei Osonó din municipiul Sfântu Gheorghe vor juca pe scena Teatrului „Katona József” din Budapesta.

De la premiera din 21 mai 2011 și până în prezent, producția a fost prezentantă pe 3 continente, respectiv în 24 de țări și 178 de orașe. Spectacolul a reprezentat România și Europa de Est la 12 festivaluri internaționale şi a obținut mai multe premii.

„Chipul din oglinda apei este un spectacol prin care Trupa Osonó a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinţilor neajutoraţi şi ale tinerilor vulnerabili. Din distribuţia spectacolului face parte un actor important al Trupei Osonó, Mucha Oszkár, care a rămas neschimbat de la premieră, iar alături de el au jucat 31 de tineri, printre care și 3 actori din Thailanda. Cele 550 de reprezentaţii au reunit în jurul lor 28.000 spectatori”, a transmis managerul trupei, regizorul Fazakas Misi.

Potrivit acestuia, în perioada 11-16 martie, Trupa Osonó va avea mai multe reprezentații în Budapesta, iar spectacolul va fi jucat în mai multe școli, în cadrul Programului de educație teatrală în săli de clasă.

Foto: Fazakas Misi

 

Articolul precedentIncendiu la acoperișul unui atelier din localitatea covăsneană Lisnău
Articolul următor„Apă pentru toți” – expoziție foto și de desene, de Ziua Mondială a Apei, la Sfântu Gheorghe