La doar o zi după întoarcerea elevilor în bănci și începerea noului an școlar, două clase de a VI-a, respectiv a XII-a de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe au fost plasate în carantină pentru 14 zile iar cursurile se vor derula sub scenariul roșu, adică exclusiv online, după ce au intrat în contact cu persoane depistate ulterior pozitive COVID-19, scrie WE RADIO.

Este vorba despre diriginta clasei a VI-a, respectiv un elev din clasa a XII-a. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, 79 de elevi și 6 cadre didactice se află în prezent în izolare, iar alți 13 elevi și 6 cadre didactice se află în carantină.

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a centralizat astăzi, 15 septembrie, situația privind numărul de cazuri – elevi și cadre din unități de învățământ – care se află în izolare, carantină sau testate pozitiv. Astfel, la nivelul județului 6 cadre didactice din 6 unități de învățământ se află în izolare, 6 cadre didactice din 5 unități de învățământ se află în carantină, iar un cadru didactic este confirmat pozitiv. În izolare se află 79 de elevi din 7 unități de învățământ din județ, 13 elevi din 3 unități sunt în carantină, în timp ce 4 elevi din 2 unități de învățământ au primit rezultat pozitiv în urma testării”, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Amănunte, AICI

Sursa: Realitatea de Covasna