Consiliul Județean Covasna oferă fonduri nerambursabile de un milion de lei pentru ONG-uri.

Prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Covasna, CJ Covasna acordă sprijin pentru serviciile de îngrijire la domiciliu a bolnavilor și a persoanelor vârstnice, precum și pentru susținerea centrelor de zi destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități. La nivelul județului, personalul ONG-urilor și al organizațiilor bisericești îngrijește zilnic 1500 de persoane vârstnice sau pacienți nevoiași.

„Experiența din ultimii 12 ani arată că responsabilitățile în rețeaua de securitate socială au crescut, serviciile s-au extins, persoanele nevoiașe și centrele de zi sunt din ce în ce mai numeroși. Acestea din urmă reprezintă, dincolo de aspectul social, și o problemă de educare și integrare socială. În calitate de administrație publică județeană, în ultimii ani am mărit consistent fondurile nerambursabile alocate organizațiilor societății civile, acreditate care desfășoară activități de asistență socială. În timp ce în 2007 s-a alocat 110.000 lei în acest scop, anul acesta am reușit să mărim suma la un milion de lei. Acest lucru se datorează și faptului că gestionăm mai bine banii publici, decât guvernul de la București” – a afirmat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a adăugat că îngrijirea socială reprezintă o prioritate pentru administrația publică județeană, activitate prin care păstrăm și îngrijim moștenirea vieții exemplare și a activității Marii Doamne a regiunii Trei Scaune, baroneasa Szentkereszty Stephanie, chiar și după aproape 150 de ani. Președintele CJ i-a mulțumit lui Bálint Olga, directoarea instituției, pentru că se îngrijesc conștiincios de moștenirea baronesei, respectiv și-a adresat mulțumirile tuturor organizațiilor care se dedică zi de zi ajutorării nevoiașilor.

Finanţare pentru diverse ONG-uri

Directoarea DGASP Covasna, Vass Mária, a spus că se acordă finanțare pentru serviciile  de îngrijire la domiciliu și pentru funcționarea Centrului de zi pentru tineri cu handicap din cadrul Asociației Creștine Diakónia.

Organizația Caritas Alba Iulia a aplicat pentru finanțarea funcționării Centrului de zi pentru copii aflați în dificultate și pentru finanțarea furnizării de servicii sociale complexe în localitățile rurale, precum și finanțarea serviciilor de îngrijire la domiciliu. Asociația Casa Laura din Baraolt a solicitat sprijin financiar pentru funcționarea Centrului de zi pentru persoane cu handicap. Fundația Izabella și Crucea Roșie Română, Filiala Covasna a aplicat pentru finanțarea activităților de îngrijire la domiciliu, Fundația Sfântul Francisc din Deva a solicitat finanțare pentru funcționarea centrelor de zi de la Bixad, Covasna, Estelnic și Sânzieni. Contractele de finanțare se vor semna vineri, 31 mai.

 

Articolul precedentCod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, inclusiv în Covasna
Articolul următorFOTO. Activități preventive la o grădiniță din Sfântu Gheorghe