Trenuleţul turistic achiziţionat recent de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe va efectua, la sfârşitul acestei săptămâni, cu prilejul Zilei Culturii Maghiare, un tur ghidat al clădirilor din municipiu proiectate de arhitectul Kos Karoly.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, sâmbătă, 22 ianuarie, trenuleţul va pleca din faţa Casei de Cultură „Konya Adam” la orele 12, 13,30 şi 15,00 şi va trece pe lângă toate clădirile proiectate de Kos Karoly, printre care şi Muzeul Naţional Secuiesc, una dintre creaţiile sale reprezentative.

Kos Karoly, care s-a născut la Timişoara în anul 1883 şi s-a stins în 1977, la Cluj, la vârsta de 93 de ani, şi-a creat un stil propriu, inconfundabil, inspirându-se din arhitectura medievală transilvăneană.

Trenuleţul turistic, fabricat în Ungaria la comanda autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe şi achiziţionat cu suma de 824.000 de lei, a fost pus în funcţiune în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci şi până în prezent a avut peste 6.300 de pasageri cu bilete plătite.

Trenuleţul este compus dintr-o locomotivă şi două vagoane încălzite, cu câte 28 de locuri fiecare.

Începând din 19 ianuarie, acesta poate fi închiriat în zilele de miercuri şi joi, între orele 10,00 şi 17,00, de către cei care doresc să efectueze călătorii în grup. Închirierea se face pe bază de programare pentru grupuri de minimum 10 şi maximum 56 de persoane, rezervările şi orarul fiind disponibile pe site-ul Asociaţiei Vadon.

AGERPRES

Sursa foto: sfantugheorgheinfo.ro

Articolul precedentVremea se schimbă radical astăzi
Articolul următorCentrul de evaluare COVID-19 de la Spitalul Judeţean ar putea deveni funcţional săptămâna viitoare