Todor Iulian-Constantin este noul prefect al judeţului Covasna, după ce în şedinţa de vineri seara Guvernul condus de Ludovic Orban a decis numirea în funcţie a mai multor prefecţi. Acesta este susţinut în funcţie de Partidul Mişcarea Populară (PMP).

Preşedintele PMP Covasna, senatorul Gheorghe Baciu a precizat că noul prefect s-a născut în data de 2 iulie 1960, este originar din Întorsura Buzăului, şi este specialist în finanţe, în ultima perioadă ocupând funcţia de şef Serviciu Trezorerie din cadrul Finanţelor Publice Sfântu Gheorghe. Acesta va fi instalat în funcţie săptămâna viitoare, după ce va depunde jurământul în cadrul unei videoconferinţe.

„Este un om cu experienţă. Până au fost desfiinţate Administraţiile Financiare Orăşeneşti, a condus în mai multe rânduri Administraţia de la noi. Am lucrat personal cu el, este un om serios, fără vicii, respectat şi fără probleme de integritate, nu are dosare şi alte minuni. Pentru funcţia de subprefect sperăm să fie Cosmin Boricean (…) Suntem cu toţii la început de drum, avem guvernare nouă, probleme destule şi dificile şi pe linia de guvernare, mai ales în realizarea majorităţilor în Parlament şi a tot ce e necesar ca să treacă programul de guvernare susţinut de noi. Sperăm să facă o echipă foarte bună. Probleme în judeţul Covasna au fost şi vor mai fi, ca în oricare alt judeţ. Sperăm să fie rezolvate prompt, la timp, fără conflicte, pe cale amiabilă”, a precizat senatorul Gheorghe Baciu.

Acesta a mai precizat că are încredere în oamenii politici ai judeţului Covasna, cu toţii fiind oameni cu experienţă.

Todor Iulian-Constantin îl înlocuieşte pe fostul prefect Sebastian Cucu, numit în funcţie la finalul anului 2014, şi care a fost demis marţi printr-o hotărâre a Guvernului Orban.

Articolul precedentVineri 13, zi cu noroc pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe! 2 goluri în 3 minute
Articolul următorRata şomajului în judeţul Covasna se menţine la 3,30%