13 tineri din Călărași, Republica Moldova, au avut recent parte de o experiență unică în stațiunea Covasna, la Serbările Zăpezii. Cele două localități sunt înfrățite de mai mulți ani, iar tinerii au ajuns în inima Ardealului la invitația primarului Covasnei, Gyerő József, însoțiți de trei mentori.

Aceștia au fost cazați lângă pârtia de schi „Lorincz Zsigmond” și au participat la o serie de concursuri de săniuș, patinaj, schi alpin și snowboard, la „Coborârea cu torțe” a schiorilor și s-au încălzit și la un foc de tabără nocturn.

Oaspeții de peste Prut au fost invitați să urce pe scena Centrului Cultural Covasna, unde au prezentat un scurt program artistic alături de ansamblurile folclorice din Covasna.

Tinerii din cele două localități înfrățite au avut ocazia să afle mai multe despre tradițiile, obiceiurile, dansurile, și preferințele culinare, iar la final s-au despărțit cu promisiunea că peste câteva luni, la vară, tinerii covăsneni vor merge la rândul lor în vizită  în localitatea înfrățită.

Experiența tinerilor călărășeni a fost relatată pe site-ul https://www.expresul.md/

 

Articolul precedentAPIA a lansat campania de informare privind depunerea Cererii unice de plată
Articolul următorCea mai tare campania de Valentine’s Day marca Burger King