Motivul e dat de ajutorul primit de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna de la colegi din județe, care au trimis polițiști pentru a suplini lipsa de personal, anunță Radio Mureș.

Șeful Serviciului, Rico Racoviță, a precizat că acum lucrează opt angajați, dar ar mai fi nevoie de încă patru pentru a completa schema de personal. Cu toate aceste lipsuri, cărora li se adaugă și problemele specifice pandemiei, anul trecut Serviciul de Permise și Înmatriculare Covasna a crescut cu 3.000 numărul de examinați. O altă problemă, în opinia șefului Serviciului Permise Covasna, este dispariția taxei de examinare, încă din 2017, astfel că viitorii șoferi nu se pregătesc suficient, știind că au posibilitatea să încerce de mai multe ori pentru a trece examenul teoretic.

În 2021, specialiștii din cadrul serviciului nostru au examinat peste 16.000 de persoane în vederea obținerii permisului de conducere auto, din care aproape 10.000 la proba teoretică și 6500 la proba practică. Față de 2020 avem o creștere de peste 3000 de persoane examinate. În ceea ce privește promovabilitatea la proba teoretică pe anul 2021, aceasta se situează în jurul valorii de 40 la sută iar la proba practică, de 60 la sută. Părerea mea este că această valoare de 40 la sută promovabilitate la proba teoretică este foarte mică, având în vedere că toți elevii, înainte de a se prezenta la noi, au dat un pre-examen la școala de șoferi, pe care l-au și promovat. Aici ar fi o altă discuție și anume seriozitatea școlilor de șoferi în pregătirea elevilor, cărora li se eliberează dosarul deși ei nu sunt pregătiți pentru a promova proba teoretică, a declarat, pentru Radio Mureş, Rico Racoviţă.

Sursă: Radio Mureş

Articolul precedentAlexandru Rafila: În spital sunt 338 de copii cu COVID. Afirmațiile legate de creșterea geometrică a numărului lor nu sunt adevărate
Articolul următorRaed Arafat: Cei care au orice simptom de răceală să se testeze – Ce spune despre noi restricții și FINALUL pandemiei