Anul 2018 a fost „cel mai bun din punct de vedere al înzestrării cu tehnică” al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, lucru datorat, în principal, derulării proiectelor pentru atragerea de fonduri europene.

Comandantul ISU Covasna, locotenent colonel Adrian Simtea a precizat că în 2018 tehnica inspecotratului a fost îmbogățită cu două autoscări mecanice, un autocamion, un microbuz, un container pentru suport logistic multirisc, un container generator pentru iluminat, două ambulanţe, precum și alte materiale, accesorii și echipamente de protecție, iar în perioada următoare, în dotarea ISU Covasna urmează să mai intre o autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor din păduri, un punct de comandă mobil și mai multe ambulanțe. Totodată,  construirea a două garaje pentru adăpostirea autovehiculelor de intervenție la Târgu Secuiesc și reabilitarea clădirii unității sunt încă pe lista priorităților inspectoratului.

„Am primit mai multe materiale și echipamente de protecție care ne lipseau, majoritatea pe care le aveam erau din 2006-2007. Ne-am bazat în acest timp pe o tehnică de intervenție cu o medie de vârstă de 16 ani. La Târgu Secuiesc sunt în derulare două proiecte, unul cu finanțare de la Banca Mondială, pentru reabilitarea clădirii și unul cu finanțare de la bugetul de stat pentru construirea a două garaje pentru adăpostirea tehnicii de intervenție. Totodată, vom continua lucrările de reabilitare pentru sediul de la Întorsura Buzăului. Ce mă nemulțumește este faptul că nu avem niciun poligon de pregătire în adevăratul sens al cuvântului, o parte deosebit de importantă din pregătirea pompierului, care ne lipsește. Căutăm soluții, dar în limitele spațiilor pe care le avem este, practic, imposibil”, a declarat locotenent colonel Adrian Simtea.

Potrivit acestuia, din dotarea ISU Covasna lipsesc ambulanțele de terapie intensivă mobilă cu medic, iar inspectoratul caută soluții și pentru ca astfel de echipaje să existe în viitorul apropiat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Henning Laszlo, a precizat că instituţia pe care o reprezintă va aloca în acest an 200.000 de lei pentru construirea unui punct de lucru la Baraolt, iar în următorii doi ani vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea clădirilor subunităţilor ISU din Covasna şi Întorsura Buzăului.

Articolul precedentPeste 20mc de lemn ilegal confiscat de poliţiştii covăsneni
Articolul următorElevii covăsneni se pot înscrie în acest an la clasa de teatru – secția română a Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe