Pandemia nu va afecta tarifele la apa potabilă şi canalizare, spune conducerea operatorului regional Gospodărie Comunală SA, care dă asigurări că prețurile pentru consumatori vor rămâne neschimbate, cel puțin până la finalul anului.

Ultima majorare a prețurilor în localitățile în care societatea operează a avut loc în luna decembrie a anului trecut, când tarifele aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice au fost crescute cu aproape 10% la apă, şi cu 5% la canalizare.

„Din cauza pandemiei nu cred că vor fi afectate tarifele la apă și canalizare, deci noi deocamdată nu intenționăm să modificăm tarifele. Ne-am propus ca undeva la mijlocul anului, deci sfârșitul lui iunie – începultul lui iulie să ne vedem rezultatele, cum au evoluat costurile și veniturile, și să facem o comparație, cum ne situăm față de tarif. Dacă s-ar impune niște modificări, procesul ar fi de durată, eventual la sfârșitul anului s-ar putea să înaintăm o solicitare în privința asta, dar deocamdată nu avem date concrete”, a precizat directorul GospCom SA, Kozsokar Attila.

Potrivit acestuia, serviciile operatorului s-au extins în tultima perioadă. Dacă la finalul anului trecut, GospCom SA opera în 11 localităţi din judeţul Covasna, respectiv Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului, Ghidfalău, Catalina, Bodoc, Ozun, Sânzieni, Barcani şi Ilieni, între timp serviciile s-au extins și la Valea Crișului, iar în perioada următoare și localitatea Baraolt va intra pe lista beneficiarilor.

„Am mai preluat anumite comune între timp. Valea Crișului este deja la noi în operare, cu Baraolt sunt discuții de ceva vreme, deci mergem înainte și cu proiectul POIM – Programul Operațional Infrastructura Mare, prin care încă vrem să atragem sume semnificative în județ, atât pentru infrastructura de apă, cât și pentru cea de canalizare. Chiar dacă a ezitat la început, autoritatea locală de la Baraolt a decis într-un final că ar fi păcat să piardă această posibilitate de a atrage fonduri din partea Uniunii Europene pentru infrastructura de apă și canal, așa că au decis că ar vrea să colaboreze cu noi, deci probabil într-un viitor nu știu cât de apropiat dar vom prelua și Baraoltul”, a explicat directorul GospCom SA.

Prețul unui metru cub de apă potabilă a fost stabilit la finalul anului trecut la 3,91 lei fără TVA (4,26 lei cu TVA), iar la canalizare 2,77 lei fără TVA (3,02 lei cu TVA).

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 6. Bule de suport
Articolul următorCheltuieli mari pentru reparații din cauza deșeurilor aruncate de oameni în WC