Începând din acest an, Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe va fi mai prietenos cu mediul înconjurător. Autoritățile locale au început pregătirile și anunță că se aliniază directivelor europene, astfel încât, în premieră, la standurile de alimentaţie publică se va renunța la tradiționalele paie, farfurii și tacâmuri din plastic, organizatorii optând pentru unele realizate din materiale biodegradabile și compostabile.

„Având în vedere că din anul 2021 vor fi interzise în Uniunea Europeană obiectele de unică folosință din plastic, Municipalitatea din Sfântu Gheorghe îşi doreşte ca în cazul evenimentelor organizate pe domeniul public să aplice această directivă europeană, încă de anul acesta. De asemenea, pentru băuturi calde (ceai, vin fiert etc.) se va permite folosirea cănilor sau paharelor din sticlă sau ceramică, cu garanţie de returnare contra-cost oferită de comerciant”, anunță organizatorii.

Ediția din acest an a Târgului va începe pe 13 decembrie și se va încheia în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie.

Organizatorii îi aşteaptă pe meşteşugari, artizani, micii producători, comercianții de cărți și unitățile de alimentație publică cu o suprafață mai mică de 3 mp, să se înscrie zilnic, între orele 10:00 și 15:00, la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, din Piața Libertății, nr. 1, sau prin e-mail, la adresa: [email protected]

Ofertele în plic sigilat pentru închirierea spațiilor destinate standurilor cu mâncăruri și băuturi tradiționale (kürtőskalács, langoș, street food, vin fiert, ceai, etc) se pot depune până în data de 21 octombrie, ora 10:00, la sediul Casei de Cultură Kónya Ádám, cei interesați putând afla informații suplimentare la numărul de telefon: 0267-352460, sau la sediul Casei de Cultură Kónya Ádám, Sfântu Gheorghe, str. Kossuth Lajos, nr. 13.

De asemenea, meșterii, meşteşugarii, artizanii, micii producători, comercianții de cărți și unitățile de alimentație publică cu o suprafață mai mică de 3 mp se pot înscrie în perioada 28 octombrie – 2 decembrie la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, Piața Libertății, nr. 1, sau prin e-mail, la adresa: [email protected] Informații detaliate se pot obține la numărul de telefon 0267-312104, sau la sediul Biroului de Organizare Evenimente Culturale, Sfântu Gheorghe, Piața Libertății nr. 1.

Formularele de înscriere și regulamentul de participare la licitație pot fi descărcate de pe site-ul www.kultur.ro.

Foto: facebook.com/PrimariaSfantuGheorghe

Articolul precedentConcluzia PNL Covasna după alegeri: „Suntem cel mai puternic partid românesc din judeţ”
Articolul următorGospodarii trebuie să primească aprobare de la medicul veterinar înainte de sacrificarea porcilor