La nivelul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, se efectuează cercetări într-un dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, constând în faptul că în perioada mai 2020 – octombrie 2020, 5 bărbați au fost induși în eroare, în mediul online, de către o persoană necunoscută, ce folosea un pseudonim, cauzându-le prejudicii cuprinse între 1300 lei și 4000 lei.

Autorul infracțiunilor promitea bunuri constând în piese pentru motoare precum și diverse servicii de reparații și condiționări, solicitând sumele de bani fără însă a presta serviciile sau a pune la dispoziție cumpărătorilor bunurile achitate.

În urma unui complex de activități investigative polițiștii au identificat un tânăr de 23 de ani bănuit de săvârșirea infracțiuniilor.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continua cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune, tânărul fiind reținut pentru o preioadă de 24 de ore.

Prin ordonanta Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, s-a dispus luarea măsurii a controlului judiciar față de tânăr, pe o perioadă de 60 de zile.

Totodată, la data de 15.10.2020, s-a efectuat o percheziție domiciliară la locuința acestuia.

Menționăm că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore precum și dispunerea controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Covasna