Arborele genealogic al familiei regale britanice are rădăcini în România, poate de aici și dragostea nedisimulată a regelui Charles al III-lea, moștenitorul Coroanei Britanice față de țara noastră. Astfel, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. Aceasta a locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure, reședință care nu a putut fi uitată de monarhia britanică.

În anul 2008, Regele Charles al III-lea a vizitat castelul de la Sângeorgiu de Pădure, iar în 2019 a avut loc inaugurarea noului muzeu din județul Mureș, dedicat Claudiei Rhédey, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a, relatează adevarul.ro.

În acest castel, care a aparținut unei familii de nobili maghiari, a trăit Claudia Rhédey, căsătorită cu prințul german Alexander. Despre cei doi se spune că ar fi avut o poveste frumoasă de dragoste, însă una cu un final tragic, și asta deoarece Claudia Rhédey a murit la vârsta de doar 29 de ani, într-un accident de trăsură în timp ce își vizita soțul. 

 

La acea vreme, Claudia Rhédey era însărcinată cu al patrulea copil. Prințul german se afla la Pettau, pe actualul teritoriu al Sloveniei, la un exercițiu militar. Astfel, fiindcă nu a putut rezista fără el a decis să pornească la drum într-o caleașcă, însă caii s-au speriat, iar caleașca s-a răsturnat. 

După accident, aceasta a hotărât să-și continue drumul, fără a acorda prea mare importanță acestei lovituri. Ajunsă la Graz, în Austria, unde a fost așteptată de o prietenă, Claudia Rhédey a decis să continue drumul călare, fapt ce i-a fost fatal.

 

După moartea ei, prințul german nu s-a mai recăsătorit. Mai mult decât atât, i-a scos inima din piept și a purtat-o cu el pretutindeni. 

Localnicii își amintesc povestea contesei Claudia Rhédey. În plus, aceștia o socotesc pe Regina Elisabeta a II-a ca fiind și regina lor. 

Articolul precedent9 lucuri neobișnuite pe care nu le-ai știut niciodată despre regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET